Καλώς ήρθατε στη σύγχρονη πλευρά της φυσικοθεραπείας

Μαγνητικός Διεγέρτης

Ο Μαγνητικός Διεγέρτης χρησιμοποιεί πολύ ισχυρά παλμικά μαγνητικά πεδία έως 7 Tesla σε συχνότητα 3-150Hz. Επιτρέπει τη διέγερση των βαθύτερων μυικών και νευρικών ιστών, που δεν μπορεί να επιτευχθεί με άλλο μέσο.

Η συχνότητα 3-150Hz προκαλεί μείωση του πόνου εμποδίζοντας την μετάδοση του πόνου μέσω της αντλίας καλίου νατρίου του νευρώνα.

Το υψηλό μαγνητικό πεδίο 7 Tesla διεγείρει το νευρώνα προκαλώντας έντονες μυϊκές συσπάσεις που δεν μπορούν να επιτευχθούν με τη συνήθη άσκηση.

GameReady

Αποτελεί ολοκληρωμένη λύση για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου Κ.Α.Π.Α (Κρυοθεραπεία, Ανάρροπη θέση, Περίδεση, Ανάπαυση).

NormaTec Pulse 2.0

Το NormaTec Pulse 2.0 είναι η επόμενη γενιά της αποκατάστασης αθλητών, που φέρνει την συνδεσιμότητα με τεχνολογία αιχμής και ισχυρά αποτελέσματα σε ένα συμπαγές, σύγχρονο σύστημα.

Το σύστημα αποκαθιστά τα κάτω άκρα ταχύτερα, βοηθάει στην προθέρμανση της προπόνησης και την ορθή αποκατάσταση μετά την άσκηση ή τους αγώνες. Η πατενταρισμένη τεχνολογία Normatec, αυξάνει την κυκλοφορία, μειώνει τον πόνο και τη δυσφορία και δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η πατενταρισμένη τεχνολογία μάλαξης NormaTec Pulse έχει αποδειχθεί ότι:

– Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος

– Μειώνει τον πόνο και τη δυσφορία

– Αναζωογονεί τους μύες

– Επιταχύνει την αποκατάσταση των αθλητών

Vellas laser 30watt

Η ισχύς των ακτίνων και η πρωτοποριακή σχεδίαση της κεφαλής επιτρέπουν μία χωρίς κόπο και χωρίς επαφή φυσικοθεραπεία. Η εφαρμογή της θεραπείας με Laser είναι εύκολη, ανώδυνη, μη επεμβατική και μη τοξική, μειώνει την ανάγκη για φαρμακευτικά προϊόντα, δεν έχει αλληλεπιδράσεις με φάρμακα και δεν έχει κάποιες γνωστές παρενέργειες. Από τη θεραπεία με Laser έχουμε πολλά οφέλη, καθώς είναι πολύ αποτελεσματική για πολλές ασθένειες ή καταστάσεις. Εξαφανίζει τον πόνο, αποκαθιστά το φυσιολογικό εύρος των κινήσεων και της φυσικής λειτουργίας, συχνά καθιστά περιττές τις χειρουργικές επεμβάσεις και παρέχει μια εναλλακτική θεραπεία σε ασθενείς που δεν έχουν ανταποκριθεί σε άλλες θεραπείες.

Winback Tecar

Η συσκευή TECAR της Winback παρέχει αποτελεσματική θεραπεία σε όλες τις μυοσκελετικές παθήσεις. Η ενέργεια Winback μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οξεία ή χρόνια φάση και τα αποτελέσματα της είναι εμφανή από την πρώτη συνεδρία αυξάνοντας το εύρος κίνησης και μειώνοντας δραστικά τον πόνο. Η ενέργεια Winback προκαλεί στο κυτταρικό περιβάλλον ροή ιόντων Na και Κ με εξαιρετικά ταχείες ηλεκτρικές ταλαντώσεις. Αυτές οι ταλαντώσεις οδηγούν στην αύξηση της διαπερατότητας της κυτταρικής μεμβράνης. Έτσι, ευνοούνται οι ανταλλαγές ιόντων και κατ’ επέκταση, η ταχύτερη επούλωση των ιστών. Η ενέργεια Winback αναστέλλει την αίσθηση του πόνου άμεσα και για περισσότερο από 48 ώρες. Το φαινόμενο αυτό εξηγείται από τις ταλαντώσεις της ενέργειας που διαταράσσουν τη συμβατική εναλλαγή (υπερπόλωση, αποπόλωση) του σήματος πόνου. Έτσι, οι νευρικές ώσεις διακόπτονται και ο ασθενής νιώθει άμεσα το ευεργετικό αποτέλεσμα. Παράλληλα βοηθάει την απελευθέρωση ενδορφινών για διαρκή αναλγησία. Με την αύξηση της έντασης της ενέργειας Winback, η φυσική αντίσταση των βιολογικών ιστών μετατρέπει την ενέργεια σε θερμότητα (ενδογενής διαθερμία), η οποία αυξάνει τις αγγειακές και λεμφικές ροές.

Swiss DolorClast® Smart 20

Ο πιο σύγχρονος και αξιόπιστος κρουστικός υπέρηχος στο Movitation

Το DolorClast® Smart20  δρα στο μυοσκελετικό σύστημα μέσω ενός πλήθους μοριακών και κυτταρικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα τα ακόλουθα κύρια θεραπευτικά αποτελέσματα:

 • Μείωση της αίσθησης του χρόνιου πόνου
 • Αποκλεισμός της νευρογενούς φλεγμονής
 • Ενεργοποίηση μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων (όπως οστεοβλάστες), με επακόλουθο επαγωγή επούλωσης
 • Απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων
 • Βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος
 • Ελαχιστοποίηση των φαρμάκων


Ενδείξεις

 • Ασβεστοποιός τενοντίτιδα ώμου / Calcifying tendonitis of the shoulder
 • Επικονδυλίτιδα (Epicondylitis humeri radialis)
 • Σύνδρομο άκρου επιγονατίδας/ Patella tip syndrome
 • Τενοντίτιδα Αχίλλειου / Achilles tendinopathy
 • Πελματιαία απονευρωσίτιδα/ Plantar fasciopathy
 • Σύνδρομο μυοσκελετικού πόνου / trigger point treatment
 • Ιδιοπαθής πόνος στην οσφυαλγία / pseudoradicular syndrome
 • Τροχαντηρίτιδα/trochanteric pain syndrome
 • Η νόσος του Peyronie (Induratio penis plastica)
 • Οξείες και χρόνιες πληγές μαλακών ιστών (συμπεριλαμβανομένου του διαβητικού έλκους του ποδιού)
 • Πρωτογενές και δευτερογενές λεμφοίδημα
 • Osgood-Schlatter disease
 • Medial Τibial stress syndrome

Ένας σύγχρονος πελματογράφος στο Movitation

Ο πελματογράφος είναι ίσως η καλύτερη μέθοδος για την κατασκευή κατά παραγγελία ορθωτικών πελμάτων, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την ορθή βάδιση, που οδηγεί στην βελτίωση αλλά και στην πρόληψη πολλών παθολογιών.

Chattanooga Triton DTS

Το σύστημα της Chattanooga Triton DTS είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα έλξης αποσυμπίεσης με ένα μοναδικά κρεβάτι θεραπείας που παρέχει τη δυνατότητα κλίσης του ισχίου, μια υπερσύγχρονη μονάδα έλξης, και ένα μοναδικό σύστημα κινητοποίησης Quik-Wrap™. Ηλεκτρομυογράφημα επιφανείας για την καταγραφή τάσης που αναπτύσσεται στους μύες προκειμένου να επιτευχθεί η ιδανική χαλάρωση.